JÄÄKAUSI ON TULOSSA 2030 -LUVULLA - HYMYILE

PIENI JÄÄKAUSI ON TULOSSA NOIN 15 VUODEN KULUTTUA

TÄMÄ ON RAKKAUSKERTOMUS MAAPALLO / IHMISKUNTA - HYMYILE

Tämä blogi on muutettu versio 3.2.2017 kirjoittamastani blogista.  Olen voinut jossain määrin tarkentaa tulevan pienen jääkauden ajankohtaa ja lisännyt muutamia varoituksen sanoja pelkästään sähköverkon varassa toimiville ihmisille, koska sähköverkkomme ei todennäköisesti tule kestämään 2030 -luvulla syntyvää kuormitusta. Rakkauskertomus ei ole maailmanloppu, mutta sähköverkosta täysin riippuva sivilisaatiomme joutuu sopeutumaan ennen näkemättömällä tavalla.

Ihmiskunnan oman tietoisuuden kehittyminen on täysin sidoksissa viisaan maapallon tietoisuuteen ja sen kehittymiseen. Luit aivan oikein, maapallolla on tietoisuus kuten meillä ihmisilläkin.

Muinaiset kansat tiesivät tämän intuitiivisesti ja kunnioittivat siksi asuinplaneettaamme. Pidämme tätä nykyisin lähinnä taikauskona, mitä se ei suinkaan ole.

Ilmaston lämpeneminen - nykyisin kovin suosittu aihe - on helppo sitoa tähän teemaan. Ilmastouskonto näyttää edelleen olevan voimissaan. Lehdet ja tv puhuvat ilmaston lämpenemisestä itsestään selvyytenä, vaikka koko asia on alusta loppuun täyttä humpuukia. Klikkaa oheista kuvaa. Missä lämpeneminen? Pariisin sopimuksella kuvitellaan olevan jotain aivan erityistä merkitystä.

"Mestarifyysikko" on aikaistanut tulevaa pientä jääkautta, jotta ihmiskunnalle riittäisi ravintoa - rakkauskertomus.

Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi sitä, että joudumme ehkä jo noin 15 vuoden kuluttua kolkuttamaan afrikkalaisten oville ja pyytämään pääsyä lämpimämmille seuduille, kun juuri olemme pyrkineet eri tavoin rajoittamaan heidän pääsyään Eurooppaan. Syynä on yksinkertaisesti se, että lähestymme vauhdilla ja varmasti pientä jääkautta - samanlaista, joita on koettu 1400, 1600 ja 1800 -luvuilla. Katso millainen oli ilmasto noin 1650. Uusi minijääkausi on likimain tätä vastaava. Jääkausi tulee kestämään yhden sukupolven plus 5 vuotta.

Jääkausi on aika-ajoin tarpeen maapallolle, koska se puhdistaa meret ihan samasta syystä kuin akvaariokin on puhdistettava. Maapallolla ei ole keinoa vaihtaa vettä akvaarioiden tapaan, viisas maapallomme hoitaa siksi asian pienen jääkauden avulla.

Merien viilentyminen tasapainottaa ja uudistaa planktonin, joka on kaiken elämän kannalta ensiarvoisen tärkeää. Pienen jääkauden seurauksena nykyisin ylikalastetut meret täyttyvät  kaloista ja ihmiskunnalle riittää taas ravintoa.  

Tulevaa pientä jääkautta voisi oikeastaan kutsua love storyksi - rakkauskertomukseksi, koska maapallomme suuressa viisaudessaan rakastaa ihmisiä niin paljon, että haluaa varmistaa näiden ravinnon saannin myös tulevaisuudessa.

Reippaat pojat vielä sitkeästi yrittävät tietokonepohjaisilla upeilla laskelmillaan vakuuttaa ihmiset siitä, että olemme itse aiheuttamassa jonkinlaista CO2 -uhkaa maapallolle. Aika pian tämä hömpötys joka tapauksessa kuolee omaan hölmöyteensä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kylmyys alkaa hiipiä puseroon. On vastuutonta puhua ilmaston lämpenemisestä, kun tosiasia on päinvastainen.

Kuka on valmis ottamaan vastuun seurauksista -siitä, ettei ilmaston kylmenemistä ajoissa kerrota ihmisille, jotta näille jäisi aikaa varustautua tulevaan? Hallitus, Ilmatieteen laitos?

Saastuttaminen itsessään on typerää, mutta maapallomme on niin kestävä, ettei se ihan vähästä hetkahda. Ajatelkaapa vaikka niitä valtavia öljymääriä, joita vedenalaisissa maanjäristyksissä purkautuu jatkuvasti meriin. Emme edes tiedä niistä ja niitä on varmasti ollut aikojen saatossa paljon. Vaurioituneesta öljytankkerista valunut öljy on näiden rinnalla hyttysen pissa.

Jääkaudet, lämpimät jaksot ja muut voimakkaat säätilojen muutokset johtavat silloin tällöin joidenkin eläin- ja kasvilajien häviämiseen. Tälle me ihmiset emme voi mitään, eikä siitä ole edes tarpeen kantaa huolta. Viisas maapallomme kyllä tietää mitä tekee. Jatkon kannalta turhat lajit poistetaan.  Korallien häviämisestä puhutaan nykyisin paljon, tämä on kuitenkin vain osa luonnollista elämän kiertokulkua.

Lämpötilan muutos ja elämän uudistuminen "Meriakvaariossa" alkaa näkyä ensin napojen lähettyvillä.

Eipä siis muuta kuin etsimään turkkeja, villapaitoja ja karvalakkeja sekä vahvistamaan lämmitysjärjestelmiä. Selviämme kyllä jotenkin täällä pohjoisessa. Selvisihän osa ihmisistä 1400-luvullakin paljon huonommin varustein.

Kylmään jaksoon kannattaisi alkaa varautumaan jo nyt, koska sähköverkkomme ei nykyisellään kestä 2030-luvulla syntyvää valtavaa kuormitusta. Pelkästään sähkölämmmityksen varassa eläville voi käydä huonosti.  Tämä on syytä ottaa vakavasti. Huomaa tässä ei ole kysymys uudesta Noan arkin rakentamisesta.

Kalastajien kannattaa myös laittaa pyydyksensä kuntoon, jotta ne ovat valmiina, kun kalamiesten "Onnenpäivät" ovat taas täällä.

Ps. Tieteen on tämän syklin jälkeen pakko muuttaa monia näkemyksiään mm merenpohjasta, riutoista sekä siitä miten plankton selviytyy ja lisääntyy. Tiede tulee taas yllättymään.

Kirjallisuus tulee myöhemmin kertomaan kuinka lapsekas (naivi) ihminen on ollut selittäessään ilmaston muuutoksen olevan jotakin muuta kuin luonnollinen, toistuva tapahtuma.

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.12 | 13:56

Kummallista joukkoa nuo viikingit

...
06.05 | 20:05

Koska liikumme tieteen reuna-alueilla, emmekä voi olla täysin varmoja, kannattaa odottaa 100 v. saadaksemme tieteellisen varmuuden.

...
03.02 | 12:43

On se hienoa, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Nyt elämme talviaikaa ja Turussa ennuste seuraavien 10 päivälle on 0 -15 asteeseen

...
23.10 | 14:54

Joo, nähty on.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS