PIENI JÄÄKAUSI ON TULOSSA

PIENI JÄÄKAUSI ON TULOSSA - HYMYILE

Tämä blogi poikkeaa aikaisemmista siinä suhteessa, että se ei liity niin voimakkaasti aivoihin, luovuuteen, yritystoimintaan jne, mitä useimmat blogini ovat tehneet.

Tietoisuuden kanssa sillä on kuitenkin paljon tekemistä, koska oman tietoisuutemme kehittyminen on erittäin voimakkaasti sidoksissa maapallon tietoisuuteen ja sen kehittymiseen. Luit aivan oikein, maapallolla on tietoisuus kuten meillä ihmisilläkin.

 

Parempi olisikin, ettemme me "viisaat ihmiset" turhaan sekaantuisi asioihin. Luonto tietää mitä tehdä. Syvä kunnioitus ja terve maalaisjärki osaltamme riittävät.

 

Muinaiset kansat tiesivät tämän intuitiivisesti ja kunnioittivat siksi asuinplaneettaamme. Pidämme tätä nykyisin lähinnä taikauskona, mitä se ei suinkaan ole.

 

Ilmaston lämpeneminen - nykyisin kovin suosittu aihe - on helppo sitoa tähän teemaan. Ilmastouskonto näyttää edelleen olevan voimissaan. Lehdet ja tv puhuvat ilmaston lämpenemisestä itsestään selvyytenä, vaikka koko asia on alusta loppuun täyttä humpuukia. Klikkaa oheista kuvaa. Missä lämpeneminen? Pariisin sopimuksella kuvitellaan olevan aivan erityistä merkitystä.

 

Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi sitä, että joudumme ehkä jo 10-20 vuoden kuluttua kolkuttamaan afrikkalaisten oville ja pyytämään pääsyä lämpimämmille seuduille, kun juuri olemme pyrkineet eri tavoin rajoittamaan heidän pääsyään Eurooppaan. Syynä on yksinkertaisesti se, että lähestymme vauhdilla ja aivan varmasti pientä jääkautta - samanlaista, joita on koettu 1400, 1600 ja 1800 -luvuilla.

 

Jääkausi on aika-ajoin tarpeen maapallolle, koska se puhdistaa meret ihan samasta syystä kuin akvaariokin on puhdistettava. Maapallolla ei ole keinoa vaihtaa vettä akvaarioiden tapaan, viisas maapallomme hoitaa siksi asian pienen jääkauden avulla.

 

Merien viilentyminen tasapainottaa ja uudistaa planktonin, joka on kaiken elämän kannalta ensiarvoisen tärkeää. Pienen jääkauden seurauksena nykyisin ylikalastetut meret täyttyvät  kaloista ja ihmiskunnalle riittää taas ravintoa. Tässä syy, miksi kannattaa hymyillä, vaikka tuntuisi hieman kolealta.

 

Reippaat pojat vielä sitkeästi yrittävät tietokonepohjaisilla upeilla laskelmillaan vakuuttaa ihmiset siitä, että olemme itse aiheuttamassa jonkinlaista uhkaa maapallolle. Aika pian tämä hömpötys joka tapauksessa kuolee omaan hölmöyteensä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kylmyys alkaa hiipiä puseroon.

 

Saastuttaminen itsessään on typerää, mutta maapallo on niin kestävä, ettei se ihan vähästä hetkahda. Ajatelkaapa vaikka niitä valtavia öljymääriä, joita vedenalaisissa maanjäristyksissä purkautuu jatkuvasti meriin. Emme edes tiedä niistä ja niitä on varmasti ollut aikojen saatossa paljon. Vaurioituneesta öljytankkerista valunut öljy on näiden rinnalla hyttysen pissa.

 

Miettikääpä myös vetypommikokeita joita amerikkalaiset tekivät 1950-luvulla Bikinin atolleilla. Kokeiden tuloksena syntyneet jätemäärät olivat huikeita verrattuna johonkin Fukushiman onnettomuuteen. En suosittele ydinvoimaa, mutta ei se nyt ihan niin paha ole. Atolleilla käyneiden tutkijoiden mukaan kasvikunta ja eläimistö ovat tällä hetkellä erittäin kukoistavia, korallit mukaan lukien Luonto on puhdistanut kaiken runsaan 50 vuoden aikana. Jäljellä ovat tietenkin kokeiden tuloksena syntyneet hajoamattomat jätteet (cesium), jotka tekevät paikasta asumiseen kelpaamattoman.

 

Jääkaudet, lämpimät jaksot ja muut voimakkaat säätilojen muutokset johtavat silloin tällöin joidenkin eläin- ja kasvilajien häviämiseen. Tälle me ihmiset emme voi mitään, eikä siitä ole edes tarpeen kantaa huolta. Viisas maapallomme kyllä tietää mitä tekee.

 

Eipä siis muuta kuin etsimään turkkeja, villapaitoja ja karvalakkeja sekä vahvistamaan lämmitysjärjestelmiä. Selviämme kyllä jotenkin täällä pohjoisessa. Selvisihän osa ihmisistä 1400-luvullakin paljon huonommin varustein.

 

Kalastajien kannattaa laittaa pyydyksensä kuntoon, jotta ne ovat valmiina, kun kalamiesten "Onnenpäivät" ovat taas täällä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Vesa Uusipaikka | Vastaa 03.02.2017 12.43

On se hienoa, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Nyt elämme talviaikaa ja Turussa ennuste seuraavien 10 päivälle on 0 -15 asteeseen

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.12 | 13:56

Kummallista joukkoa nuo viikingit

...
06.05 | 20:05

Koska liikumme tieteen reuna-alueilla, emmekä voi olla täysin varmoja, kannattaa odottaa 100 v. saadaksemme tieteellisen varmuuden.

...
03.02 | 12:43

On se hienoa, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Nyt elämme talviaikaa ja Turussa ennuste seuraavien 10 päivälle on 0 -15 asteeseen

...
23.10 | 14:54

Joo, nähty on.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS