VUOROVESIVOIMALASTA SÄHKÖVARASTOKSI

VUOROVESISÄHKÖÄ SAVIMAJOIHIN, KYLIIN, KAUPUNKEIHIN JA SÄHKÖAUTOIHIN SEKÄ  VARASTOITAVAKSI MONIA MUITA TARKOITUKSIA VARTEN

Kuvassa 1 esitetty Wasapower -vuorovesivoimala sarjatuotteeksi jalostettuna tarjoaa suomalaisille yrityksille runsaasti uusia vientimahdollisuuksia. Tehdasvalmisteisena sitä voidaan toimittaa osina tai osakokonaisuuksina suoraan käyttökohteisiin.  Kuvassa vuorovesivoimala on saanut uuden nimen, koska se voi toimia erinomaisesti myös sähkön varastoinnissa.

Vuorovesivoimala, toisin kuin mm. aaltovoimalat, ei yleensä kaipaa merikaapeleita. Se pystytetään normaalisti vuoroveden ollessa alimmillaan – usein kuivalle maalle. Yksinkertaisimmissa tapauksissa sähköjohdot viedään suoraan generaattoreista käyttökohteisiin.

Pienimmillään vuorovesivoimala voisi tuoda muutamien satojen wattien tehon paikkoihin, joissa sähköä ei ylipäätään ole ollenkaan saatavilla.  Suuria tehoja vaadittaessa samaa periaatetta voidaan soveltaa joko monistamalla pieniä voimaloita tai rakentamalla suurempia versioita.

 

SÄHKÖN VARASTOINTI

Sähkön varastointi on tunnetusti erittäin hankalaa ja kallista. Wasapower -vuorovesivoimala voi paitsi tuottaa vuorovesisähköä, ainutlaatuisella tavalla, lähes vuorokauden ympäri, varastoida sähköä potentiaalienergian muodossa ylävesisäiliöön, käytettäväksi tarpeen ja kulutuspiikkien mukaan.

Wasapower – vuorovesivoimalan patentoitua tekniikkaa voidaan soveltaen hyödyntää myös edullisena ja varmatoimisena ”Sähkövarastona” muuallakin kuin merten rannoilla. Kasvattamalla ylävesisäiliötä tarpeen mukaan ja varastoimalla sinne muutakin kuin vuorovettä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.12 | 13:56

Kummallista joukkoa nuo viikingit

...
06.05 | 20:05

Koska liikumme tieteen reuna-alueilla, emmekä voi olla täysin varmoja, kannattaa odottaa 100 v. saadaksemme tieteellisen varmuuden.

...
23.10 | 14:54

Joo, nähty on.

...
29.10 | 00:47

Aivoissa näyttää olevan monia tosi kummallisia asioita, joita yksinkertaisesti ei tule ede kuvitelleeksi

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS