LYHYT KERTOMUS TUTKIMUSMATKASTA AIVOIHIN

Tutkimusmatkani aivoihin alkoi jo 1980 -luvun loppupuolella katsoessani televisiosta englantilaisen tri John Lorberin esitystä ihmisistä, joilta aivot puuttuivat lähes kokonaan (vesipää), mutta jotka siitä huolimatta toimivat ja käyttäytyivät täysin normaalisti. Tämä sai minut kiinnostumaan asiasta.

 

Pyrin aluksi pitäytymään tieteen faktoihin. Aivotutkimus on kehittynyt viime vuosina jättiaskelin. Nopeasti kuitenkin kävi ilmeiseksi, että ihmismielen tieteemme astuu sittenkin vielä lapsen askeleita. Tiede ei esim. pysty antamaan kunnollista selitystä sille, miten henkilö, jonka aivoista on jäljellä ehkä noin 5% toimii täysin normaalisti ja on lisäksi erinomainen matemaatikko. Tekemäni tutkimusmatka on löytänyt tällekin ilmiölle uskottavan tuntuisen selityksen.

 

Mieli avoimena olen tutkinut kaikkea mahdollista aiheen ympäriltä. Olen huomannut, että muinaisilla kansoilla on täytynyt olla huomattavasti paremmat tiedot ihmismielen toiminnasta, kuin nykytieteellä. Miten muuten on selitettävissä se, että lähes kaikki nykyisten tieteellisten näkemystemme tukipilarit kuten Nikola Tesla, Erwin Schrödinger, Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, Louis De Broglie, Wolfgang Pauli, Werner Heisenberg, Paul Dirac ja monet muut hakivat aikoinaan näkemyksilleen innokkaasti tukea yli 5000 vuotta vanhasta intialaisesta uskonnollisesta Veda-kirjallisuudesta. Mistä Veda- kirjallisuuden sisältämä tieto on alun perin tullut? Ainoa selitys mielestäni on aito intuitio, jonka on tullut ihmismielen ulkopuolelta. Ikuiseksi arvoitukseksi jäänee esim. se, mikä on ollut Einsteinin kuuluisan yhtälön E=mc² varsinainen alkuperä. Kumpi olikaan ennen muna vai kana? 

 

Muita erinomaisia tutkimuslähteitä ovat olleet ns. savant -kykyjä omaavat autistit sekä tietyt henkiset kanavoinnit. 

Savant -kyvyn omaava Stephen Wilcock lensi helikopterilla Rooman yllä 45 minuuttia ja piirsi sen jälkeen muististaan 3 päivää näkemäänsä    -virheittä. Vaikuttaa ihmiselle mahdottomalta. Onko sittenkään. Stephenin katse on ns. ”pehmeä katse”, jolloin hän vastaanottaa silmiensä reuna-alueiden runsaslukuisilla sauvasoluilla informaatiota lentonsa aikana, laskelmieni mukaan noin 2,7 x 1010  bit. Tämä tieto menee suoraan alitajuntaan. Alitajuntamme ei unohda mitään. Tämän me muutkin pystymme tekemään pienellä harjoituksella. Stephenin aivot ovat autismin johdosta sikäli poikkeavat, että hän pystyy palauttamaan automaattisesti tietoiseen mieleen näkemänsä. Meiltä muilta viimeksi mainittu ei niin vain onnistu, ainakaan ilman harjoittelua.  

 

Aivoillemme on opetettu aikojen kuluessa niin valtava määrä erilaisia - joskus outojakin- asioita, että on vaikea sanoa missä aivojen rajat kulkevat, jos niitä onkaan. Aivomme ovat tavattoman nöyrät ja joustavat.

 

Joitakin esimerkkejä aivoille opetetuista taidoista: Opiskelija Pittsburghista laajensi lähimuistinsa kapasiteetin 7 yksiköstä 79 yksikköön. Tämä vei häneltä aikaa noin 250 tuntia. Eräs toinen ryhmä teki saman kokeen, tulos 80 yksikköä ja opetteluun käytetty aika suurin piirtein sama. Peter König teki vyön, johon hän kiinnitti tärinämoottorit ja elektronisen kompassin. Moottorit alkoivat täristä aina kun hän katsoi pohjoiseen. Kuudessa viikossa hänen aivonsa kehittivät erehtymättömän suunnistustaidon. Hän ei eksy vieraassakaan paikassa, kunhan vyö on kiinnitettynä. Jotkut savantit pystyvät kertomaan nopeasti mikä viikonpäivä oli esim. tasan 15.000 vuotta sitten. Benj Langdon harjoitteli samanlaisia kalenteritaitoja sitkeästi kehittämällä erilaisia laskutapoja. Jonkun ajan kuluttua hänen aivonsa oppivat tämän taidon ja Benj alkoi, savanttien tapaan, tietää oikeat vastaukset. Daniel Tammet opetteli islannin kielen viikossa. Tämä lista on loputon. Savant -autistien huimat taidot suorastaan huutavat: "Katsokaa mitä me osaamme, ottakaa opiksi!"

 

Kim Peek luki kirjasta 8 sivua 53 sekunnissa ja muisti kahden tunnin kuluttua 98,7 % lukemastaan, myös sivunumerot. Hänen kerrotaan muistavan kaikki 12.000 kirjaa, jotka hän oli lukenut.

 

Stanfordin yliopiston emeritusprofessori William Tiller on tutkimuksissaan pystynyt osoittamaan ihmismielen voivan vaikuttaa mm. puhtaan veden happamuuteen täysin mitattavalla ja toistettavissa olevalla tavalla. Tätä ei virallinen tiede kuitenkaan näytä ottavan vakavasti, ilmeisesti se sotii liikaa materialismin periaatteita vastaan.

 

William Tiller teetti lasit, jotka käänsivät maailman ylösalaisin. 2-3 viikossa aivot käänsivät tilanteen normaaliksi. Kun lasit otettiin pois maailma oli taas ylösalaisin. 2-3 viikon kuluttua tilanne lopullisesti normalisoitui.

 

Tutkimusmatka aivoihin on mielestäni paljastanut nykytieteen suurimmat ongelmat. Jos jotakin ilmiötä ei nykyisillä instrumenteilla pystytä mittaamaan tai sitä ei kyetä nykytiedolla selittämään, sen olemassaolo mieluummin unohdetaan. Toinen ongelma näyttää olevan se, ettei tieteen nimissä voi hyväksyä mitään henkistä, tällä hetkellä vielä tuntematonta, komponenttia, vaikka se näyttäisi kuinka ilmeiseltä. Vrt. Veda-kirjallisuus ja William Tillerin pH -kokeet.

 

Nikola Tesla, jota itse pidän eräänä kaikkien aikojen suurimpana tiedemiehenä, on kertonut omana näkemyksenään aivoista: ”Aivoni ovat vain vastaanotin. Universumissa on ydin, jolta saamme tietoa, lujuutta, inspiraatiota. En ole pystynyt tunkeutumaan tämän ytimen salaisuuksiin, mutta tiedän sen olevan olemassa.”

                                                                                                                      Häneltä on myös kuultu seuraava näkemys: ”Sinä päivänä, jolloin tiede alkaa tutkia ei -fysikaalisia ilmiöitä, se edistyy vuosikymmenessä enemmän, kuin olemassaolonsa aiemmissa vuosisadoissa.”

 

Tässä lyhyesti joitakin tutkimusmatkani tuloksia. Matkan aikana olen usein ihmetellyt miksi me käytämme aivojamme pääosin vain helmitaulun tasolla ja olemme siihen vielä tyytyväisiä. Joskus melkein hävettää yhteiskuntamme puolesta. Edellä kerrotusta pitäisi selvitä, että meillä on käytössämme uskomaton instrumentti. Yritykset, koulut ja koko yhteiskunta voisivat hyödyntää aivojemme huikeita kykyjä, nykytilaan verrattuna, aivan toisella tasolla, monelta osin välittömästi. Potentiaalia on kaikkialla valtavasti.  Vain taivas on kehityksen rajana - jos sekään.

 

Ps Loppuun liitän autismista kertoneeseen blogiini (11.3.2014) vuonna 2016 elokuussa nimimerkin takaa ilmestyneen kommentin sanatarkasti.

 

”Hei,
olen puheterapeuttina kohdannut autisteja, joiden kanssa kommunikoimme ajatusten lukemisella. Palaan asiaan eläkkeelle jäätyäni.”

Uusimmat kommentit

13.12 | 13:56

Kummallista joukkoa nuo viikingit

...
06.05 | 20:05

Koska liikumme tieteen reuna-alueilla, emmekä voi olla täysin varmoja, kannattaa odottaa 100 v. saadaksemme tieteellisen varmuuden.

...
03.02 | 12:43

On se hienoa, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Nyt elämme talviaikaa ja Turussa ennuste seuraavien 10 päivälle on 0 -15 asteeseen

...
23.10 | 14:54

Joo, nähty on.

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS