AUTISMISSA ON IHMISKUNNAN TULEVAISUUS

AUTISMI IHMISKUNNAN TULEVAISUUS

MAAPALLO ON VAPAAN TAHDON PLANEETTA, JOSSA JOKAISELLA ON OIKEUS LÖYTÄÄ OMA TOTUUTENSA

 

1. TIETEEN TOTUUS

Tämä teksti on otettu suoraan lääkärikirja Duodecimistä

Autismi, tai mieluummin autismikirjon häiriö, kuuluu lapsuuden laaja-alaisiin kehityshäiriöihin, joille ovat ominaisia jo lapsuudessa ilmenevät vakava-asteiset ja laaja-alaiset vajavuudet lapsen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja viestintäkyvyssä. Autismi ilmenee ja vaikuttaa elämään hyvin yksilöllisesti. Autismi on pysyvä ominaisuus, jonka syyt ovat suurelta osin tuntemattomia ja eri lapsilla luultavasti myös erilaisia. Useiden eri perintötekijöiden arvellaan lisäävän alttiutta autismin kehittymiseen. Tämän lisäksi erilaisten äidin raskaudenaikaisten infektioiden ja ympäristön myrkkyjen epäillään vaikuttavan autismin syntyyn.

Autismi on 3–4 kertaa yleisempää pojilla kuin tytöillä. Yli 40-vuotiaiden isien lapsilla autismi on keskimääräistä yleisempää.

Tiede puhuu laaja-alaisista kehityshäiriöistä ja näkee autismin lähes pelkästään lääketieteellisenä ongelmana. Syynä autismin lisääntymiseen nähdään milloin mikäkin; rokotukset, saasteet, liian vähäinen, tai liian runsas D-vitamiinin saanti jne. lista on lähes loputon.

Yhdysvaltalaisten tilastojen mukaan 1970 löytyi 1 autistinen lapsi 10.000 lapsen joukosta. Vuonna 2014 todettiin jo joka 45:s lapsi autistiseksi. Kasvu on siis yli 200-kertainen.

 

2. TOINEN TOTUUS

Autismi johtuu DNA:sta, mutta ei sen virheistä, vaan koko ihmiskunnan DNA:n kehittymisestä tavoilla, joita tieteen on mahdotonta tajuta, koska kyseessä on se 97-98,5% osuus DNA:sta, joka on multidimensionaalinen, eikä 4D-tiede voi saada siihen otetta.

Autismi on varmasti ongelma niille perheille, joihin on syntynyt autistisia lapsia. Jokaista autistiksi syntyvää lasta pitäisi kuitenkin kohdella suurena sankarina, koska hän on  päättänyt uhrata oman elämänsä, ainakin osittain, ihmiskunnan parhaaksi. Nämä lapset ovat urheita tulevaisuuden sanansaattajia. Oma näkemykseni on jo pitkään ollut se, että autismi on osa ihmiskunnan evoluutiota. 

Hans Asperger on käyttänyt koko elämänsä autismin tutkimiseen. Hän on lausunut mm: ”Täytyy olla hieman autistinen päästäkseen huipulle tieteissä ja taiteissa.”  Autististen huipputiedemiesten ja -taiteilijoiden joukko onkin aivan loputon. Tässä muutamia heistä: Thomas Edison, Henry Ford, Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Carl Jung, Albert Einstein, Ludvig van Beethoven, Isaac Newton, Nikola Tesla, Alfred Hitchkock, Bob Dylan, Michael Jackson, Woody Allen, Bill Gates, Juice Leskinen. Tämä lista voisi olla paljon paljon pidempi, mutta tämä saa riittää.

Autismi ja nerous näyttävät liittyvän yhteen. Katso http://www.wasapower.fi/200564251

Jean Sibelius "kärsi" autismia lähellä olevasta oireyhtymästä, hänellä oli ns. synestesia, joka tarkoittaa sitä, että hän näki värit sointuina. Kerrotaan hänen pikkupoikana soittaneen pianolla jotakin ja kysyttäessä, mitä hän soitti, hän sanoi soittaneensa lattialla olevan räsymaton.

Olen usein törmännyt ilmiöön nimeltä autismi, yrittäessäni perehtyä ihmisen poikkeuksellisiin henkisiin kykyihin. Autismin tutkiminen sairautena tulisi mielestäni lopettaa mitä pikimmin, koska se on suunnatonta resurssien tuhlausta eikä koskaan tule johtamaan mihinkään erityisen positiiviseen lopputulokseen.  Autismiin liittyviin poikkeuksellisten henkisten kykyjen tutkimista taas tulisi voimakkaasti lisätä, koska sieltä on saatavissa paljon ihmiskuntaa hyödyttävää tietoa.

Autistiset lapset eivät ole niin lineaarisia, kuten me ns. normaalit olemme. He eivät useinkaan tajua tapaamme puhua kömpelösti ja suoraviivaisesti yksi sana kerrallaan, mieluummin he kommunikoisivat käsitteillä, yksi käsite voi olla ajatusryhmä. Jos pyydämme jotakin kertomaan, millaisia kirjaimia on olemassa Hän voisi luetella kaikki 28 kirjainta A:sta Ö:hön. Hän voisi myös sanoa asian käsitteellisesti: ”Aakkoset.”  Tämä on eräs syy siihen, että he turhautuvat kömpelöön tapaamme kommunikoida.

Ajattele syntyväsi maailmaan, jossa, kaikki muut tajuavat vain 2 dimensiota pituuden ja leveyden. Sinulla taas on käytössäsi 3 dimensiota: Pituus leveys ja korkeus. Näet maailman paljon todellisempana, kuin ympärilläsi olevat ihmiset ja ihmettelet, mitä merkillistä he yrittävät sinulle tolkuttaa. Heillä ei näytä oikein olevan kaikki tallella.

Ei ihme, että autisti turhautuu. Entäpä sitten, jos odottaisit eleganttia ja hienostunutta kanssakäymistä, mutta tämän sijaan kuulet päivät pitkät huutoa ja rähinää kehittymättömällä kielellä, jota et edes ymmärrä. Mahtaisiko tämäkin hieman turhauttaa?

Syksyllä 2016 sain sähköpostia eräältä puheterapeutilta, joka työskentelee autististen lasten kanssa. Hän kertoi kommunikoivansa usein lasten kanssa pelkän ajatuksenvaihdon avulla.

Autistisilla ihmisillä on aivan erityinen suhde delfiineihin. Jotkut autistin ja delfiinin ystävyyssuhteet ovat koko elämän mittaisia. Eräs äiti kertoi tarinan siitä, miten hänen 6-vuotias autistinen poikansa, joka ei ollut koskaan sanonut ainuttakaan selvää sanaa, vietiin delfiinien lähelle kokonaiseksi päiväksi. Vietettyään riemullisen päivän delfiinien kanssa, poika kotimatkalla lausui useita sanoja ymmärrettävällä tavalla.

On ihmiskunnan onni, että autismi ei lisäänny nykyistä nopeammin. Jos näin kävisi, eläisimme pian täydellisessä kaaoksessa. Luonto on viisas. Ylilyöntejä toki tapahtuu autismin lisääntyessä, mutta tämä on luonnollinen osa evoluutiota.

Autistien käsitteellisyydestä seuraa, että he ovat omien tuntemustensa mukaan erityisen intuitiivisia. Tosin hekin valittavat, että joskus on vaikeata tulkita intuitiolta saatua vertauskuvaa tai symbolia. Eräs autisti kertoo: ”Intuitioni on voimakas, ollessani 13 vuotias tiesin täsmälleen, milloin äitini kuoli, vaikka hän oli 300 mailin päässä minusta.” 

Autisteja syytetään usein siitä, että he ovat sivistymättömiä, koska he eivät mielellään katso silmiin. Jostain syystä tämä näyttää olevan heille kiusallista. Toisaalta on autisteja, jotka kertovat lukevansa toisen ihmisen pupilleista näiden ajatukset melko tarkkaan.

Autistit eivät ole sairaita. He antavat meille häiväyksen siitä suunnasta mihin me ihmiskuntana olemme menossa. Sen sijaan että yritämme puoliväkisin sopeuttaa autisteja nykyiseen yhteiskuntaamme, voisimme vähitellen alkaa muuttamaan yhteiskuntaamme autisteille sopivampaan muotoon. Autistien määrän huimasti lisääntyessä meidän on joka tapauksessa tehtävä tämä paljon nopeammin kuin tällä hetkellä edes käsitämme.

Totta kai autisteja pitää tukea myös perinteisesti, koska he ovat valinneet elämän heille oudossa ympäristössä, mutta tämän pitäisi olla vain pieni osa asiaa. Paljon tärkeämpää on antaa heidän kehittyä ja toimia omilla tavoillaan.

Ihmiskunnan kehityksen kannalta tämä on vasta alkusoiton ensimmäisiä tahteja. Mitä sitten seuraa, jää nähtäväksi.

 

Sinä päätät, mikä on sinun totuutesi

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

13.12 | 13:56

Kummallista joukkoa nuo viikingit

...
06.05 | 20:05

Koska liikumme tieteen reuna-alueilla, emmekä voi olla täysin varmoja, kannattaa odottaa 100 v. saadaksemme tieteellisen varmuuden.

...
03.02 | 12:43

On se hienoa, kun Suomessa on neljä vuodenaikaa Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi. Nyt elämme talviaikaa ja Turussa ennuste seuraavien 10 päivälle on 0 -15 asteeseen

...
23.10 | 14:54

Joo, nähty on.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS